Tips

Hoe geniet je nog meer van je vakantie in Sao Vicente.

 

VLIEGTICKETS:
Er zijn meerdere vliegmaatschappijen welke op São Vicente vliegen. Sao Vicente is daarmee dagelijks bereikbaar. Er is een rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam en wordt aangeboden door TUI (<6 uur vlucht). Een andere aanbieder is TAP. Zij biedt vluchten met een tussenstop in Lissabon. Ook zijn er vaak aanbiedingen op vluchten naar Kaapverdië (met name vanuit Brussel). Het kan voordelig zijn om een vlucht te boeken naar Sal en vanuit daar een binnenlandse vlucht te nemen naar São Vicente.

 

VISUM:
Op dit moment is er nog een verplichting tot het aankoop van een visum. Er zijn voornemens om deze verplichting voor Europeanen te laten vervallen. Het is echter nog niet duidelijk wanneer deze wijziging zal plaatsvinden. Het visum kan vooraf geregeld worden bij het Kaapverdisch consulaat in Rotterdam of via oa Tui. Dit scheelt mogelijk wachttijd bij aankomst. Qua prijs is er geen verschil of je het visum in Nederland regelt of bij aankomst op het vliegveld.

 

TRANSFER:
Onze residentie ligt op ca. 10 minuten rijden van het vliegveld.
Wanneer je vlucht bij ons bekend is, halen wij je graag op. Uiteraard staan er buiten de luchthaven ook veel taxi’s (de kosten voor een taxi variëren veelal rond de 600 esc.).

 

INENTINGEN:
Voor het meest actuele vaccinatie advies verwijzen wij naar de site van de GGD. Op dit moment zijn de DTP en Hepatitis A vaccinaties aanbevolen. Hoewel er geen malaria op het eiland São Vicente is, adviseren wij wel om een anti muggenspray (DEET) mee te nemen.

 

GELDZAKEN:
De munteenheid in Kaapverdië is de Kaapverdiaanse escudo (110 escudo = 1 euro). De munteenheid is gekoppeld aan de euro, waardoor er geen valutaschommelingen zijn. Op het eiland zijn er voldoende plaatsen waar gepind kan worden. Hiervoor is het wel belangrijk dat je bankpas geactiveerd is op werelddekking (kan online via internetbankieren/of neem contact op met je bank). Daarnaast kun je op veel plekken ook met euro’s betalen.

 

STROOM:
In Kaapverdië is het stroomnet 240V en gebruikt men Europese stekkers. Voor Nederlandse
gasten is een verloopstekker derhalve niet noodzakelijk.

 

Mocht je nog een andere vraag hebben, kun je ons een mailtje sturen. Deze beantwoorden wij zo spoedig mogelijk.

Vrienden

Recensies van gasten